Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Zde se nacházíte: > Hlavní stránka > Zpravodaj > Archív 2008

Neoficiální web o městské a příměstské hromadné dopravě v Hranicích

Zpravodaj 2008

12/2008

Komenského ulice se otevřela. S tím souvisela změna JŘ a změna názvů některých zastávek. Současně se změnou JŘ se objevily JŘ na idos.cz. Počet linek se zmenšil z 10 na 6. Od 1.1. se zavedou čipové karty.

Město chce vybudovat na trase Hranice-Drahotuše-Slavíč 4 nové zastávky.

Firma ČSAD Frýdek-Místek představila na Masarykové náměstí 4 nové autobusy Sor BN 9.5, které budou obsluhovat linky MHD.


11/2008

nadrazi.jpg, 16kB
Přestavba autobusového nádraží

Radní odsouhlasili studii architekta Zdeňka Quitta. Přestavba AN vyjde asi na 30 mil. korun. Při rekonstrukci se zastřeší jednotliva nástupiště, vybuduje se parkoviště, vznikne cyklostezka a postaví se nová čekárna. Ta bude prosklená s bezbariovým přístupem, stejně jako nástupiště.

Rozvržení:

Pro dálkové spoje vyčlenil architekt 1 stání, pro výstup dvě, pro MHD 3 a dalších 7 pro regionální dopravu. Počet stání se zmenší z 22 na 17.


10/2008

Krach dopravce OVD

Ve středu 1. 10. nevyslal dopravce OVD do ulic své autobusy. A to bez předešlého upozornění. Radnice jenom v úterý předešlého dne obdržela e-mail od neznámého odesílatele, že následující den autobusy nevyjedou. Důvodem byl nevyhovující stav dopravních prostředků. Celou středu byly Hranice bez obsluhy MHD, částečně tuto funkci zajistila společnost Veolia Transport Morava, která sbírala cestující ze zastávek, marně čekající na spoj MHD. Město se snažilo rychle najít náhradní řešení, proto požádala firmu ČSAD Frýdek-Místek, aby dopravu začala zajišťovat místo od nového roku, už od teď. Ta do města poslala 4 autobusy z ČSAD Havířov, Karviná a Frýdek-Místek. Do neděle 5.10. platí speciální výlukový řád a MHD je zadarmo, provoz zaplatí město. Od neděle už bude MHD zpoplatněna a bude jezdit podle nových jízdních řádů. Ty budou umístěny na webu www.3csad.cz

Aktulizace: Jízdenky lze zatím koupit pouze u řidičů, a to za cenu 4 Kč (zlevněné) nebo 8 Kč (obyčejné). Časové jízdenky se pohybují v těchto cenách: týdenní 55 Kč, měsíční 180 Kč (zlevněné 90) a čtvrtletní 460 Kč (zlevněné 230). Společnost ČSAD Frýdek-Místek zvažuje o zavedení dopravní kanceláře v Hranicích. Také zvažuje zavedení čipových karet, které by se mohly používat od 1. ledna. Na linkách 1 až 5 a 12, které nyní společnost provozuje, jezdí už v těchto dnech dva zcela nové autobusy. ČSAD Frýdek-Místek chce jejich počet do konce roku zvýšit na čtyři. Ty už pak budou jezdit v Hranicích stabilně.

Linky 920074 (Hranice - Soběchleby) 920077 (Hranice - Kelč - Dolní Těšice), 920079 (Hranice-Malhotice-Horní Újezd) a 920088 (Skalička - Hranice - Hustopeče, Vysoká) mají novou zastávku Učiliště Sigma. Zajíždějí sem jen některé spoje.


9/2008

Uzávírka ulice Komenského


8/2008

Cestující si stežují na dopravce kvůli tomu, že nasazuje přes prázdniny na linky mikrobusy, do kterých se nevlezou cestující a v kterých je přes horké dny nepřijemný vzduch.

Hranická radnice vybrala nového provozovatele MHD. Stávájícího dopravce OVD nahradí dopravce ČSAD Frýdek-Místek.Do výběrové řízení se přihlásili firmy OVD, Veolia transport a ČSAD Frýdek-Místek. Tato firma bude provozovat dopravu 8 let a začne jezdit od ledna 2009. Město ji zaplatí pětašedesát milionů korun. 41% spojů budou zajišťovat nízkopodlažní autobusy. Dopravce vybírá radnice od loňského roku, avšak neúspěšně. Rozhodlo se až 12. srpna.


3/2008

Hranická radnice chce modernizovat autobusové nádraží. Město si nechalo zpracovat studii, podle niž by se vědělo, kolik bude tato investice stát a jak co nejlépe využít prostor. Nádraží je zastaralé, zchátralé a nenabízí cestujicím informační systém. Město chce udělat dopravní terminál na dnešní úrovni.


2/2008

Od 11. února je uzavřená Hranická ul. v Drahotuších. Autobusy jezdí oklikou po silnici I/47.


1/2008

V sobotu 19.1. se kácely stromy na sídl. Kpt. Jaroše v úseku od křižovatky se třídou Čs. armády po odbočku na Struhlovsko. Linky MHD byly odkloněny přes sídliště kpt. Jaroše, linky Connexu zajížděli na zastávku Kpt. Jaroše a potom jeli oklikou přes ulici Komenského.

Jízdenky budou stát: v předprodeji 8 Kč, u řidiče 10 Kč


Archiv z roku 2009
Archiv z roku 2008
Archiv z roku 2007

Autorem webu je Daniel Mikšík, web založen: 20.10.2007, e-mail:Miksik.D@seznam.cz