Tvůrce webu je i pro tebe! Postav třeba web. Bez grafika. Bez kodéra. Hned.
wz

Zde se nacházíte: > Hlavní stránka > Zpravodaj > Archív 2009

Neoficiální web o městské a příměstské hromadné dopravě v Hranicích

Zpravodaj 2009

12/2009

V pondělí 14.12.2009 dojde ke změně jízdních řádů. V hranické MHD se změny projeví minimálně, k časovým posunům dojde u ranních spojů, aby byla zajištěna lepší návaznost na příměstské autobusy. Sníží se také počet spojů zajíždějící k učilišti Sigma.

V Hranicích jezdí nová linka č. 6 provozovanou společnosti Veolia Transport Morava. Jezdí v trase Autobusové stanoviště - Pošta - Kpt. Jaroše - Domov seniorů, jeden školní spoj v trase Struhlovsko - Nová ulice.
Poznámka: Nejedná se o novou linku, tyto spoje byly do minulého jízdního řádu součásti linky 4.

Na trase Hranice - Drahotuše - Slavíč jsou 4 nově opravené bezbariové zastávky. Jedná se o zastávky Předměstí, Drahotuše Prefa, Drahotuše Hřbitov a Slavíč, Škola. Město získalo na tuto akci dotaci z Regionálního operačního programu určeného pro Olomoucký a Zlínský kraj. Zastávky přisly na cca 1,5 milionů korun. Město chce vybudovat minimálně dalších 16 zastávek, a to jak ve městě, tak i v místních částech.


6/2009

Od 29.6. do 3.7. probíhá uzavírka mostu do Teplic. Osobní auta budou jezdit přes nedaleký jez, autobusy MHD zastaví u mostu, cestující přejdou most, kde na ně bude čekat další most. Autobusy regionální dopravy budou jezdit přes Opatovice.

Od 9.6. platí nové jízdní řády. Linkové jízdní řády na zastávkách byly vyměněny za zastávkové. Nové jízdní řády najdete na 3CSAD.CZ nebo na Idos.CZ


4/2009

Uzavírka ulice Svatoplukova. Linky č. 1,4, 12 jezdí podle výlukového jízdního řádu.


3/2009

Uzavírka ulice Komenského (od křižovatky Hřbitovní po letní kino), spoje MHD mohou být zpožděny díky dopravním problémům na objízdné trase (Kpt. Jaroše, Československé armády)


1/2009

Z tisku: Lidé chtějí více spojů o víkendech

Mnohým občanům se nelíbí prosincová změna JŘ. Stěžují si hlavně na málo spojů o víkendech. Průzkum města však ukázal, že spoje byly málo vyzížené. Například do Teplic jezdí 3 spoje, k Sportovnímu areálu 4 spoje. Podle vedoucí Aquaparku, umístěného u zastávky Sport. areál, by tu měli jezdit každé dvě až tři hodiny.Cestující si ale nové nízkopodlažní autobusy pochvalují. Jsou čisté a řidiči jsou ohleduplní a taky dostali firemní košile.


Archiv z roku 2009
Archiv z roku 2008
Archiv z roku 2007

Autorem webu je Daniel Mikšík, web založen: 20.10.2007, e-mail:Miksik.D@seznam.cz